Pemes blogja

Az erkély új élete - erkélykertész lettem

2015. december 03. - Pemes

A karácsonyi dekorációkupac közepén ülve elmerengtem kicsit. De nem a sült alma, vagy a kürtőskalács, esetleg az ünnepi fények felé kalandoztak el a gondolataim. A késő tavaszi, nyári esték jutottak eszembe, melyeken éjszakába nyúlóan beszélgettünk az erkélyen. A jéghideg fröccsünket, sörünket kortyolgatva vártuk, hogy az esti szellő enyhülést hozzon a forróságban. Ha egy-egy zümmögő bogarat elhessegettünk a növényekről, máris friss bazsalikom, menta, vagy citromfű illata csiklandozta az orrunkat... Mert igen, fűszernövénytartót is csináltunk az erkélyre! :-)

c360_2015-11-16-21-33-58-305.jpg


Elég régóta kacérkodtam már a gondolattal, hogy legyenek saját termesztésű fűszernövényeim, de nem szerettem volna, hogy plusz helyet vegyenek el az amúgy sem széles erkélyből, így csak egy függőkert jöhetett szóba. 
Ötleteket gyűjtöttünk, terveztük, hogy milyen is legyen, végül a padló-projektből megmaradt darabokat használtuk fel hozzá. A darabok közepébe egy nagyobb lyukat vágtunk dekopírfűrésszel, a deszkák szélére pedig csak akkorákat fúrtunk, hogy az ülőkéknél használt kötél épp átférjen rajta. Az egészet a korlátról lógattuk le az asztal két oldalán, alul pedig a tartóvasak alatt vezettük át a kötelet, hogy stabilan megálljon. Minden "polc" alá görcsöt kötöttünk, így azok is fixen a helyükön maradtak. A növényeket végül fehér műanyag kaspókba ültettem. Mivel eléggé elkapott a hév, azon vettem észre magam, hogy több növényem van, mint ahány hely a függőkerten. Fehérre lefestettem két régi, narancssárga kis virágtartót, így lett helye a bazsalikomnak és a chili paprikának is. A paradicsompalántának, pálmafának, és a többi virágnak egységesen szürkés árnyalatú kaspókat vásároltam különböző méretekben. 

De ha már volt pálmafám, kellett mellé valami, ami egy kis szigeten nyaralós hangulatot teremt! Kihegyeztünk egy darabot a megmaradt párnafából, keresztbe ráfúrtunk két deszkát, színtelen lakkal lekentük, és pirográffal ráégettük: Quiet Island.

20150512_203604_2.jpg
Néhány konzervdobozra filccel egy-egy betűt írtunk, és a vonalak mentén lyukakat fúrtunk. Fehérre festettük, teamécseseket tettünk bele, és élveztük tovább a forró nyári estéket!

20150623_192536_2.jpg

20150623_192551_2.jpg

20150720_204745_2.jpg

 


A bejegyzés trackback címe:

https://pemesblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr588134900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása