Pemes blogja

Virágládát a teraszra

2016. január 21. - Pemes

Miután az erkélyemmel készen lettünk, még mindig túltengett bennünk az energia, valamit csinálnunk kellett. Így készült virágláda a teraszra. 
De nem csak egy egyszerű láda derékszögekkel, azt még sikerült is volna könnyen megcsinálnunk. Nem, mi annál nagyobb fába vágtuk a fejszénket. :-)20150531_175809_2.jpg

Az alapot két darab, 15 centi széles, 2 méter hosszú fenyőléc adta, ezzel nem is volt semmi gond, viszont az oldalfal végeit már nem volt ilyen egyszerű levágni. Azt tudtuk, hogy az illesztés miatt a gérvágót 45 fokos szögbe kell állítani, de el is kellett fordítani, hogy az egymásba csatlakozó oldallapok felfelé szélesedjenek… Sokat nevettünk a bénázásunkon, ahogy próbáltuk meggyőzni egymást, hogy melyik lécet hogyan is kell forgatni, hogy azok a végén összepasszoljanak. :-)
Miután minden darabot méretre vágtunk, összeillesztettünk, büszkén álltunk felette, hogy milyen jó lesz. Ahogy az lenni szokott, vasárnap késő délutánra állt össze a dolog, úgyhogy a végleges összeszerelésig a következő hétvégéig várni kellett. Igen ám, de hét közben munkába léptek az „átméretező manók”, és mire újra elővettük a projektet, már mégsem passzoltak a dolgok… Itt-ott egy kis finomítás, jöhetett a csavarozás!
Belülre merevítők kerültek, hogy stabilabb legyen a láda, az oldalakhoz 3-3 darab, a végekbe 1-1, ezeket maradék lécekből vágtuk le.
Mivel impregnáló alapozás után nem csak egyszerűen le akartuk festeni a ládát, hanem valami mintát is szerettünk volna rá, nekiláttam hát interneten böngészni. Meg is találtam a legszimpatikusabb feliratot, de akkor meg a nyomtató nem működött… Nem estünk kétségbe, elővettem a jó öreg „monitorról átrajzolom A/4-es papírra”-módszert! A betűket kivágtuk, majd kétoldalas ragasztóval rögzítettük a láda oldalára, és mahagóni színűre lefújtuk. Ezzel a módszerrel csak az volt a baj, hogy a sablont többet már nem tudtuk felhasználni, de sebaj, a következőnél már előre látóbbak voltunk… 20150809_154922_2.jpgHogy szegény láda ne egyedül árválkodjon az óriás méretű teraszon, és hogy az elkövetkező hetekben se unatkozzunk, készítettünk még egy ládát. Erre valami vidámabb mintában gondolkodtunk, így kerültek rá a különböző, kézzel rajzolt virágok, pillangók.20150809_155136_2.jpgTanulva az előző módszer hibájából, itt már plexire rajzoltuk fel a festendő motívumot, ezeket később bármikor elő tudjuk venni, ha esetleg szükség lenne rá!
Persze gyanús, hogy még egy ilyen nem készül, de a lehetőség adott… :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://pemesblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr848300920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása